Marbella kommun satsar 250.000 euro på ferian i stan som hålls mellan den 6 till 12 juni. Det betyder att budgeten för ferian är mellan 70.000 till 80.000 euro mindre jämfört med tidigare. Det berättade kommunalrådet med ansvar för festligheter, Manuel García, när programmet presenterades igår tillsammans med borgmästaren José Bernal (bilden).

De största utgiftsposterna till ferian som hålls till ära för skyddshelgonet San Bernabé är konserterna med Loquillo (9 juni), Sweet California (10 juni) och Merche (11 juni) samt uppsättningen av barnteatern ”Gisela y el libro mágico”.

Dagtid blir det feriafestligheter utmed Paseo de la Alameda och avenida del Mar. Marbellas feria startar den 6 juni på feriaplatsen vid La Cañada i utkanten av staden med invigningstal av Rafael de la Fuente. Sedan följer musik, dans och fyrverkeri. Här pågår ferian under kvälls– och nattid.

Redan på söndagen den 5 juni sker pilgrimsfärden eller Romería de San Bernabé från stadsdelen Miraflores till skogsområdet Pinar de Nagüeles norr om staden.