562 lokalpoliser och 220 polismän ur Policía Nacional kommer att patrullera och upprätthålla säkerheten under påskveckan i Málaga mellan den 5 och 12 april.

Det meddelade igår regionalregerings lokala säkerhetsråd i Málaga tillsammans med regeringens representant i provinsen, Hilario López Luna, och borgmästaren Francisco de la Torre.

Påskprocessionerna i Málaga tillhör landets mest populära och drar mängder av turister till staden. Utöver polismännen kommer det att finnas tusentals vakter och personal från Guardia Civil.

Civilförsvaret, Protección Civil, kommer att ha personal på plats vid Tribuna de los Pobres, plaza de la Constitución, plaza Uncibay, Casapalma och vid plaza de la Marina.

Annons

Det kommer många frågor till Svenska Magasinets redaktion kring påsken. Påskprocessionerna utmed kusten är några stycken till antalet. Tider för processionerna publiceras i dagstidningarna.

På fredag utkommer det en bilaga i tidningen SUR med all information. På följande webbsida finns det mängder av nyttig information; http://media.laopiniondemalaga.es/semanasanta