Det var enorma och uppskruvade förväntningar när Spaniens regeringschef Pedro Sánchez i samband med NATO-mötet i Bryssel skulle sitta i enskilt möte med USA:s president Joe Biden. Men det mötet varade bara i exakt 49 sekunder.

I fredags berättade utrikesministern Arancha González Laya att ett möte var inplanerat mellan de båda ländernas politiska ledare efter att hon hade träffat USA:s utrikesminister Anthony Blinken. Marocko och den diplomatiska konflikten var ett av ämnena som stod på agendan enligt González Laya.

Men på Bidens dagordning under gårdagen fanns inte ett spår av den frågan.

Sánchez bagatelliserade frågan han fick av journalister hur länge mötet varade. Mötet som enligt spanska medier var begränsat till lite mer än ett fotoögonblick i samband med en gemensam presskonferens med Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

– Jag har ingen tid på hur länge jag träffade USA:s president men jag kan försäkra er att det pågick mer än 20 sekunder. Vi pratade om att stärka de militära banden, att det bilaterala försvarsavtalet från 1988 ska uppdateras. Och vi pratade om situationen i Latinamerika, svarade Sánchez.

El País beskriver ”mötet” som en begränsad pratstund och kallar det för fiasko.

”Mötet” uppges ha pågått i 49 sekunder…

Vid Natomötet i Bryssel bestämdes det att nästa toppmöte kommer att hållas i Spanien våren 2022, troligtvis i Madrid. Det blir då 25 år sedan det senaste Natomötet hölls i Spanien.

30 stats- och regeringscheferna i Atlantpakten inklusive USA träffas då i Madrid.