Totalt 47 spanska medborgare är internationellt efterlysta och finns med på Interpols lista för inblandning i framför allt terrorism och narkotikahandel. Interpol (Organización Internacional de Policía Criminal) har en komplett lista över samtliga spanska medborgare som har en internationell arresteringsorder hängande över sig.

Majoriteten, 18 stycken, av de spanska medborgare som söks är inblandade i narkotikabrott. Sex spanska medborgare är efterlysta för brott i samband med terrorism eller kopplingar till organiserad brottslighet.

10 är efterlysta för bedrägerier och ekonomisk brottslighet, sju för våldtäkt eller mord, fyra för människohandel och en för olaglig vapenhandel.

Det är normalt att efterlysta spanska medborgare söker sig till Latin- eller Sydamerika.

Annons

En av de som polisen söker är den spanske medborgaren Antonio Anglés (bilden) som ursprungligen kommer från Brasilien. Han är misstänkt för ett trippelmord i Alcàsser utanför Valencia 1992 där han kidnappade, torterade, våldtog och mördade tre flickor, Desirée Hernández och Miriam García på 14 år samt Antonia Gómez, 15.