Idag är det årsdagen för Francisco Francos död 1975. Även om lagen om det historiska minnet som landets vänsterregering har drivet igenom och som förbjuder hyllningar av Franco så uppmärksammas han på olika sätt.

I torsdags hölls en minnesstund för Spaniens tidigare diktator Franco vid en kyrka i Madrid. Och ännu placeras mängder av blommor vid Francos grav på kyrkogården Mingorrubio i El Pardo utanför Madrid.

Franco låg tidigare begravd i Valle de los Caídos nordväst om Madrid. Kvarlevorna flyttades 24 oktober 2019 till kyrkogården i El Pardo.

På söndagen hölls en minnesstunder för Franco vid Mingorrubio, Plaza de Oriente i Madrid och i Valle de los Caídos som numera har namnet Valle de los Cuelgamuros som var platsens ursprungliga namn.

Falangistpartiet arrangerade också en marsch till José Antonio Primo de Riveras födelsehem i Madrid. Han var politiker och falangistpartiets grundare och sköts till döds av republikens anhängare den 20 november 1936.

Spaniens regering vill bötfälla dem som deltar i minnesstunder före Franco den 20 november med 10.000 till 150.000 euro.

Sedan oktober 2019 ligger Franco begravd i El Pardo. Fortsatt placeras blommor vid graven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Franco flyttades från Valle de los Caídos 24 oktober 2019.