Den brand som startade i jämnhöjd med km-punkten 172 på betalmotorvägen AP-7:an nära Marbella är under kontroll. Det skriver den andalusiska brandbekämpningsmyndigheten Infoca på Twitter. Under fredagsmorgonen fortsätter eftersläckningsarbetet med 18 brandmän på plats plus två flygplan som vattenbombar det drabbade området.

Det var strax efter klockan 20 på torsdagskvällen som branden startade nära bostadsområdet Bello Horizonte. Ett 40-tal personer evakuerades som en försiktighetsåtgärd. Samtliga kunde återvända till sina hem efter midnatt.

Ett stort pådrag inleddes och snart var branden under kontroll.

Marbellas borgmästare Ángles Muñoz var på plats och följde släckningsarbetet under natten. Hon berömmer insatsen och skriver på Twitter att en mycket komplicerad brand nära ett bostadsområde kunde släckas efter en fantastisk insats av 125 brandmän. Vid 1-tiden i natt kom borgmästaren med att kom borgmästaren med det lugnande beskedet att elden var under kontroll.

Annons

Eftersom det inte är så mycket vegetation i området fick inte heller branden fäste. En gammal motocrossbana fungerade som en brandvägg skriver Diario SUR.

En nationalpolis fick föras till sjukhus efter att ha andats in rök. I övrigt rapporteras inga personskador och inte heller materiella skador.

Vad som orsakade branden är i skrivande stund oklart.
Följ hashtag #IFMarbella