39 år efter att Spaniens tidigare statschef och general Francisco Franco avled fortsätter det att anordnas minnesstunder på flera platser över landet. Klippet härintill är en dödsruna från dagens nummer av Diario SUR.

Det var den 20 november 1975 som general Francisco Franco Bahamonde avled, 82 år gammal. Trots att det har gått 39 år finns det ännu en del Francotrogna i Spanien och det arrangeras minnesstunder på flera platser i Spanien.

En minnesstund arrangeras även i Málaga av Fuerza Nueva och stiftelsen Fundación Francisco Franco i morgon onsdag klockan 21 i kyrkan Parroquia de los Padres Carmelitas (Stella Maris) som ligger på Calle Alameda Principal (tidigare avenida Generalísimo Franco). Minnesstunden gäller även falangistpartiets grundare, José Antonio Primo de Rivera, som dödades av republikens anhängare i Alicante den 20 november 1936.

Redan klockan 20 frambärs en bön, blomsterkrans och sången Cara al Sol vid Patio de los Naranjos (tidigare med namnet Cruz de los Caídos) som ligger vid ingången till katedralen, Santa iglesia Catedral de Málaga.

Annons

Enligt stiftelsen Fundación Francisco Franco hålls organiserade minnesstunder på ett tjugotal platser över landet.