Om ett år startar Solheim Cup på Finca Cortesín på Costa del Golf. Den mest ansedda lagtävlingen i golf mellan Europa och USA på damsidan och motsvarigheten till herrarnas Ryder Cup.

– Solheim Cup är en dröm som går i uppfyllelse, säger provinsstyrelsens ordförande Francisco Salado.

På tisdagen arrangerades ”One Year To Go” för att uppmärksamma att nedräkningen har börjat på allvar till ett av de största golfevenemangen som någonsin arrangerats på Solkusten. 1997 avgjordes Ryder Cup på Valderrama i Cádizprovinsen.

Benahavís, Casares och Marbella kommun hamnar i blickpunkten under Solheim Cup. Golfbanan Finca Cortesín som invigdes i mars 2006 ligger i Casares kommun. Många av kringarrangemangen äger rum i Benahavís och Marbella.

Totalt genererar tävlingen 200 miljoner euro enligt siffror som turistmyndigheterna tagit fram. Tävlingen direktsänds på tv över hela världen varför PR-värdet är svårt att uppskatta i verkliga siffror.

Den amerikanska marknaden ses som en nyckelmarknad i Marbellaområdet och nyligen besökte borgmästaren USA. Flera dagars tv-sändningar från Marbella innebär utmärkt marknadsföring.

På piren i fritidshamnen Puerto Banús var det 365 ungdomar som likt en våg slog drivar ut mot havet under gårdagen

Omkring 70.000 åskådare väntas till de tre tävlingsdagarna. Biljettpriserna ligger från endagsbiljetter på 25 euro till abonnemang för hela veckan på 179 euro. VIP-biljetten går på 499 euro. 20.000 biljetter har redan sålts.

Omkring 200 journalister från hela världen bevakar tävlingen på plats.

Solheim Cup spelades första gången 1990 och initiativtagare var tillverkaren Ping.