Nära 47 procent av alla spanjorer avslöjar att de skulle gå mer lättklädda under sommaren om de inte var överviktiga. Detta gäller framför allt kvinnor. Konsekvensen av detta har blivit att alltfler kvinnor undviker att klä sig lättklätt och använder större kläder för att dölja sin kropp.

En del undviker även helt att besöka stränder och simbassänger. Om kvinnorna var i bättre form skulle de välj andra typer av kläder och bära badkläder utan att skämmas över sin kropp.

Detta avslöjades i en undersökning som gjordes av Laboratorios Farmacéuticos Rovi, “reflektioner över nutrition och hälsa bland den spanska befolkningen”.

Det viktigaste är att människan måste acceptera sig själv såsom den är och inte tillåta att något såsom övervikt hindrar till att göra en viss sak. Sedan försöka förändra det som har en negativ inverkan på våra liv och som är obekvämt för oss. Förutom detta så kan en viktminskning höja en persons känsla av lycka, självförtroende och förnöjsamhet med livet. Vilket i sin tur har en positiv inverkan på sitt förverkligande som människa menar Sagrario Jiménez, som är expert inom nutrition, estetisk medicin och sexologi vid Centro Médico Sagrario Jiménez i Madrid.

Annons

Jimenez menar att en express diet aldrig är att rekommendera. Det är viktigt att vara försiktig med express dieter då det är muskelmassa och vätska som förloras och inte fett.

36 % av spanjorerna erkänner att de följer någon typ av expressdiet innan sommaren. När människan återgår till att äta normalt ramlar kilona på väldigt snabbt och gifter utlöses även i kroppen menar Jiménez.

Dieten som Doktor Jimenez förespråkar baserar sig på en balans mellan kolhydrater, proteiner och fett 40-30-30. Det är egentligen ingen diet utan en livsstil som är sund och tillåter människan att leva med högre livskvalitet utan att öka i vikt.