700 personer har evakuerats på Kanarieön La Palma efter att en skogsbrand bröt ut på onsdagen i El Paso kommun. Evakueringen ses i nuläget som en förebyggande åtgärd och rör bosatta i byarna San Nicolás, Tacande och Jedey uppger nyhetsbyrån EFE.

I skrivande stund har branden tagit ett dödsoffer. Francisco José Santana Álvarez, 54, vid Miljödepartementet på La Palma har avlidit i samband med släckningsarbetet. Mannen rapporterades saknad igår och hittades på torsdagen död.

Räddningstjänsten 112 uppger att branden i nuläget fortfarande är aktiv. Brandförsvaret är i full verksamhet och fem flygplan används i släckningsarbetet. Över 100-talet från olika myndigheter deltar i arbetet.

Guardia Civil grep under onsdagen en 27-årig tysk som är misstänkt för att ha orsakat branden. Mannen uppges vara bosatt nära det område i Jedey där branden startade strax efter klockan 14 igår onsdag.

Annons

Släckningsarbetet uppges bli besvarligt under torsdagen då stigande temperaturer och kraftigare vind väntas på La Palma som är den av Kanarieöarna som ligger längst västerut.