En 22-årig man från Nordafrika hittades i lördags död i en container avsedd för insamling av begagnade kläder. För att komma åt kläderna hade mannen ställt sig på en stol varpå han miste balansen och själv hamnade i containern varifrån han inte kunde ta sig ut. Den unge mannen misstänks ha kvävts till döds.
Containern för klädinsamling tillhör hjälporganisationen ”Madre Coraje” och är placerad i stadsdelen Arroyo de los Ángeles i Málaga.

Kroppen efter den döde 22-åringen hittades vid sextiden i lördags morse.

Tidigare inträffade det ofta att privatpersoner tog kläder i containers som var utplacerade för klädinsamling. En lucka sattes dit vilket skulle förhindra att folk tog klädesplagg som var avsedda för behövande.

Hjälporganisationen ”Madre Coraje” var tvungna att göra förändringen då allmänheten donerar gamla kläder i god tro att de går till behövande.

Annons

Tidigare var det vanligt att vissa personer kom åt insamlade klädesplagg för att sälja dem på lokala marknader, skriver dagstidningen ABC.

Polisen misstänker att den unge mannen som föll ner i containern inte lyckades få upp luckan från insidan och kvävdes till döds. Kroppen fördes till rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga för en obduktion som ska fastställa dödsorsaken.

Filmer från uppsatta övervakningskameror i området ska ge ytterligare fakta i ärendet säger polisen.