Turkisk polis har gripit en 18-årig kvinna från den spanska enklaven Ceuta (bilden) som var på väg till Syrien för att betjäna Islamiska Staten (IS). Enligt kvinnans föräldrar som bor i stadsdelen Príncipe Alfonso ska hon ha blivit värvad av terroristgruppen. Den unga kvinnans mor har uppgett att dottern reste till Marocko i förra veckan med avsikten att shoppa.

Den 18-åriga kvinnan är nära släkt till Mohamed Abdeselam känd under namnet El Pizza som reste till Syrien från Ceuta för att kriga och som senare omkom i strider. Nättidningen El Pueblo de Ceuta uppger att kvinnan heter Rhimou Bghil Abdeselam och är den fjärde spanska kvinnan och den tredje från Ceuta som har förenat sig med IS.

Ett dussin invånare i den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika har under de senaste tre åren rest till Irak eller Syrien för att delta i terroristaktioner. Enligt en rapport från Real Instituto Elcano så är det i huvudsak den andra generationens muslimer som är födda i Ceuta och Melilla som lockas till Syrien och Irak.