En 16-åring från Marocko misstänks för att ha våldtagit en 12-årig flicka vid Golden Mile i Marbella den 22 maj 2020. En specialdomstol för minderåriga i Málaga utfärdade en order om att pojken skulle efterlysas och gripas. Polisen lyckades lokalisera och gripa pojken som tillsammans med andra tonåringar hade ockuperat en fastighet.

I samband med utredningen beslutade en domare att pojken skulle släppas fri från en ungdomsanstalt i Cádiz. Nu är pojken försvunnen och tros ha återvänt till Marocko.

På grund av den diplomatiska konflikten mellan länderna kan han inte ställas inför rätta i Spanien.

Enligt polisens utredare deltog 16-åringen i en fest den 22 maj ifjol tillsammans med en grupp ungdomar där majoriteten var minderåriga och konsumerade alkohol.

Här ska den 12-åriga flickan lärt känna pojken som ska ha våldtagit henne vid två tillfällen i en trädgård i ett exklusivt bostadsområde på Golden Mile i Marbella.

Sedan en tid råder en diplomatisk konflikt mellan Spanien och Marocko vilket försvårar möjligheterna att pojken kan ställas inför rätta i Spanien, skriver tidningen El Confidencial.
Spanien just nu – Pang i bygget