15 ungdomar varav två minderåriga har gripits av lokalpolisen i Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) efter försök till sexövergrepp mot en ung kvinna i tunnelbanan. Kvinnans pojkvän fick motta knivhugg och fördes till sjukhus för vård.

Det är Spaniens officiella nyhetsbyrå EFE som berättar om händelsen som inträffade på tunnelbanelinje 9 tidigt på söndagsmorgonen. Det ska röra sig om 15 ensamkommande flyktingbarn som bor i ett ockuperat hus.

Tidigt på söndagsmorgonen ska de 15 ungdomarna ha gjort försök till sexövergrepp mot en ung kvinna som åkte i tunnelbana linje 9 tillsammans med sin pojkvän. Vid stationen Can Peixauet ska försöken till övergreppen ha fortsatt enligt källor vid Santa Coloma kommun som bekräftas av den lokala poliskåren Mossos d’Esquadra.

Kvinnans pojkvän blev misshandlad och mottog knivhugg. Han fördes till sjukhus för vård. Någon fara för pojkvännens liv föreligger inte.

Annons

Barcelona har den senaste tiden upplevt ökade problem som kopplas ihop med att allt fler ensamkommande minderåriga anländer. De ockuperar gamla fallfärdiga hus och begår brott.

Den lokala regeringen har uppmanat centralregeringen i Madrid att ”på ett övergripande sätt ta itu med problemet som flera städer i Katalonien brottas med. Det är ensamkommande barn, flertalet från Nordafrika, som begår brott och skapar otrygghet och osäkerhet på gator och torg.

”Det här är ett problem som inte kan lösas lokalt utan stöd från regeringen och därför behövs brådskande åtgärder” säger lokalregeringen i ett uttalande och ber om fler poliser.

Senare under måndagen släpptes åtta av de gripna.