Fernando Fernández Morillo, känd under smeknamnet ”El Sotero” och som sitter häktad för att vara orsak till fem unga pojkars död i samband med trafikolyckan i torsdags kväll har tidigare fått 14 trafikböter varav sju är allvarliga. Det uppger dagstidningen El Mundo. Mannen hade bara sju ”puntos” eller poäng kvar på sitt körkort.

33-årige Fernando Fernández körde den grävmaskin eller lastare som av oförklarlig anledning gjorde en vänstersväng på en raksträcka. Vid händelsen tvingades den mindre bussen där 17 personer färdades i varav 14 minderåriga att göra en skarp vänstersväng vilket gjorde att bussen körde av vägen.

Enligt El Mundo hade lastaren inte besiktats sedan 2009.

Fernando Fernández testades positivt för droger direkt efter händelsen i torsdags. Mannen ska ha använt både kokain och cannabis regelbundet vilket bekräftas av vittnesmål från mannens närmaste vänner.

Annons

Han har använt droger regelbundet. Jag är inte förvånad, säger en av mannens vänner till El Mundo. Mannen har efter händelsen i torsdags försökt ta sitt eget liv uppger flera spanska medier.

Fem pojkar mellan 12 och 15 år omkom i trafikolyckan. Pojkarna hade varit i Herrera del Duque och spelat inomhusfotboll och var på väg hem när deras minibuss krockade med en lastare på vägen mellan Castuera och Puerto Hurraco i provinsen Badajoz.