Provinsens utländska språkstudenter är mycket nöjda konstateras det i en artikel i dagstidningen La Opinión de Málaga. Under fjolåret 2014 var det cirka 13.000 språkstudenter som reste till Málaga för att förbättra sina kunskaper i spanska.

Det är inte bara språkstudier som lockar. Även sol, strand och drinkar attraherar språkturisterna skriver tidningen. Skälen till varför eleverna förälskar sig i Málaga är olika men huvudskälet är vädret. Få språkdestinationer i Europa har så bra väder som Málaga.

Andra faktorer som drar språkstudenter till Solkusten är det kulinariska utbudet, den kulturella mixen och den glada personligheten som kännetecknar folket i Andalusien.

Det är också billigt tycker andra, som Katrina:
”Jag är från Norge och för mig är allt billigt”, säger hon till tidningen.

Annons

Språkstudenterna hyllar också säkerheten.
”Trots att det ekonomiska tillståndet inte är så bra känns Spanien säkert. Det verkar vara en mycket säkert land” säger Aida från Kina.

Svenska Magasinet har tidigare berättat om varför svenska språkturister väljer Málaga. Instituto Malaca som startades av en dansk kvinna har bland annat vunnit fem priser. Pedregalejo – Språkstudenternas paradis