Omkring hundra personer har isolerats vid en flyktingmottagning som drivs av Röda Korset i Málaga efter att hittills 15 personer har blivit testade positivt i covid-19. Det rapporterar den andalusiska Folkhälsovården Consejería de Salud y Familias. Ingen av de 15 smittade har till nuläget inte behövt läggas in på sjukhus.

Totalt är det 100 personer som ska PCR-testas för att se om de bär på viruset SARS-CoV-2.

Röda Korsets flyktingmottagning Centro de Acogida de Emergencia y Derivación som ligger på avenida Ortega y Gasset i Málaga har försatts i karantän och ingångarna har spärrats.

Det var i söndags som det första bekräftade fallet diagnostiserades. I måndags bekräftades ytterligare en person vara smittad och under gårdagen rapporterades det om ytterligare sju smittade personer. Under onsdagen har siffran över smittade stigit till 15.
– Vi är redo att hantera smitthärden, säger en anställd inom Folkhälsovården. Eftersom utbrottet upptäcktes i tid har vi situationen under kontroll.

Annons

Flyktingförläggningen som tar emot migranter som kommer till kusten invigdes så sent som i augusti ifjol. Anläggningen har plats för 230 migranter varav 60 är reserverade för familjer med minderåriga och 170 för män.

Centrets huvudfunktion är att erbjuda humanitär vård under några dagar innan migranterna överförs till en annan plats.

Under tisdagen rapporterades det om flera nya smitthärdar i Spanien. Vissa uppgifter sa elva andra tolv.

I Lérida har ett äldreboende drabbats där både intagna som personal blivit smittade.

Hotell Rambla i Lérida har försatts i karantän efter att sju av 42 personer på hotellet blivit testade positiv.

Totalt rapporterades 108 nya smittade i Spanien under tisdagen. Det gör att Spanien sedan pandemins utbrott är uppe i 246.752 smittade. 28.325 har hittills avlidit.