Kampanjen ”¡Espigones ya!” Vågbrytare nu, som Partido Popular ligger bakom har fått in 10.000 namnunderskrifter för att uppmana landets centralregering att bygga vågbrytare i Marbella och San Pedro Alcántara.

– Det är ett krav som invånarna har rätt att ställa till ministrarna, departementen och Pedro Sánchez, säger borgmästaren Ángeles Muñoz.

– Marbella är en destination för sol och sand och är bland det som drar turister. Vi kan inte tillåta att stormar titt som tätt tar bort våra stränder. Det finns flera platser som exempelvis Estepona där stränder skyddas med hjälp av vågbrytare.

Marbellas oppositionsledare José Bernal menar att Muñoz talar med dubbla tungor.

Annons

– Señora Muñoz röstade emot dessa vågbrytare vid fyra tillfällen i senaten och som borgmästare erbjöd jag elva miljoner euro till den dåvarande centralregeringen och premiärministern Mariano Rajoys för att bygga vågbrytare.

– Vågbrytare kommer att byggas när den nuvarande administrativa processen är klar någon gång under 2023 eftersom det finns en plan för stabilisering av stränderna, säger Bernal till Diario SUR.