Mijas kommun har öppnat ett disciplinärende mot den som kan ställas till ansvar för misshandeln av en åsna i Mijas. Händelsen blev filmad och visar hur en åsna upprepade gånger blir slagen.

Filmsekvensen ses som mycket betydelsefull och kan bli avgörande när det ska avgöras om det rör sig om en ”grov” eller ”mycket grov” misshandel som kan leda till böter på upp till 1.500 euro, enligt kommunalrådet Nuria Rodríguez Cubero (Ciudadanos) som uttalar sig i dagstidningen La Opinión de Málaga.

Eftersom det rör sig om en åsna som var verksam som ”burro-taxi”, åsne-taxi, så ligger ärendet för tillfället vid den kommunala nämnd som ansvarar för transporttillstånd.

Filmsekvensen publicerades på flera sociala nätverk på onsdagen. Guardia Civil har även använt sig av bilder på Twitter där man ber om hjälp från allmänheten att komma med uppgifter så att de misstänka gärningsmännen kan identifieras.

Annons

Vittnen till händelsen ombeds att ringa 062 som går till enheten Seprona inom Guardia Civil som handhar fall med djurmisshandel. Se filmen här

Misshandel av åsna i Mijas anmäld i morse