Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2022-05-10

Konsumentorganisation: Boka hyrbil till sommaren

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2022-05-10

Det blir ont om hyrbilar i Spanien till sommaren. Konsumentorganisationen OCU (Organización de Consumidores y Usuarios) rekommenderar att turister och besökare bokar så snart som möjligt.

Svenska Magasinet berättade redan 11 april att det råder brist på hyrbilar. Under påskveckan Semana Santa visade det sig på allvar att antalet hyrbilar inte räckte till.

Orsaken är att företagen gjorde sig av med mer än hälften av hyrbilsparken under pandemin. Och nya bilar är svåra att köpa in. Biltillverkarna har svårt att leverera eftersom det inte kommer fram halvledare eller mikrochips. Leveranstiderna har förlängts med flera månader.

På måndagen gick den spanska konsumentorganisationen OCU ut med uppmaningen till turister som tänker besöka Spanien i sommar: Boka din hyrbil redan nu.För att förutse en eventuell brist av hyrbilar rekommenderar OCU därför turister att boka så snart som möjligt. Många företag erbjuder flexibla avbokningspolicyer utan avgifter upp till två dagar före ankomsten när bokning sker via webbplatsen. 

OCU uppmanar hyrbilskunder att jämföra priser mellan olika företag via deras respektive webbplatser och begära förhandskontrakt med klausuler och undantag.

Se också över försäkringsvillkoren eftersom 7 procent av hyrbilskunderna rapporterar olyckor eller tillbud.

En undersökning visar att 35 procent av de som hyrt bil i Spanien har upplevt problem med hyrbilsföretaget. Bland annat har det handlat om att en del tvingats teckna extra försäkringsskydd för att slippa spärra en stor summa pengar på sitt kreditkort som säkerhet för hyran.

Andra hyrbilar har haft skador som det inte har rapporterats om när bilen togs ut. Åter andra fick en sämre bil än den de hade bokat. I andra fall hade ytterligare utgifter tillkommit i slutfakturan.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255