Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2022-05-06

Stränder i toppskick bidrar till återhämtning

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2022-05-06

Ett tjugotal hotellägare och medlemmar i hotellföreningen på Costa del Sol Aehcos (Asociación de Empresarios Hoteleros de la Costa del Sol) har på fredagen suttit i möte med Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz för att betona behovet av återställda stränder.

I onsdags meddelade regeringen att pengar avsätts till 300.000 kubmeter sand som ska återställa de stränder som skadades på Costa del Sol i samband med den senaste stormen 4 och 5 april.

Under gårdagen hölls en manifestation i Marbella centrum där föreningar, kollektiv och invånare krävde en slutgiltig lösning på problemet med stränder vars sand försvinner ut i havet vid nästa storm. Totalt tusen personer deltog i manifestationen som hölls utmed Paseo del Mar.

”Espigones Ya”, vågbrytare nu, kunde man läsa på det stora plakat som hölls upp (bilden). I 30 år har vi väntat och ingenting har hänt, sa en av flera som medverkade.På fredagen träffade hotellägare i Marbella kommuns borgmästare
- Efter två år med pandemin är samarbetet mellan det offentliga och privat nyckeln. Många av de problemen vi har är kommunikationsproblem och vi från den privata sektorn kan hjälpa till, säger José Luque, president för Aehcos.

Det är stabilisering av stränder som oroar branschen. Det är akut och något som måste åtgärdas snarast. Marbellas besökare vill kunna njuta av fina stränder som bidrar till ekonomisk återhämtning.

Företagarna i Marbella säger att det finns lösningar. Genom kontakter och resor har de sett hur myndigheter i Tel Aviv, Cannes, Nice eller Saint-Tropez har gjort för att komma tillrätta med problem.

Även gårdagen olycka då en sopbil välte mellan San Pedro och Marbella kommenterades. Under tio timmar av trafiken avstängd i körriktningen mot Málaga.

Det finns ett projekt att A-7:an mellan Puerto Banús och San Pedro ska breddas. Det kostar inte över 20 miljoner euro men skulle lösa trafiksituationen.

x

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255