Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2022-01-21

Spanien skickar fregatt till Svarta havet – öppnar möjligheten för flyg

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2022-01-21

Den ökade spänningen mellan Ryssland och Ukraina gör att NATO-alliansen vill vara beredd på alla möjliga scenarier. Det är en av anledningarna till att NATO-landet Spanien skickar fregatten Blas de Lezo till Svarta havet. Spanien har även erbjudit sig att skicka jaktbombplan till Bulgarien allt för att hindra Ryssland att invadera Ukraina.

I onsdags sa USA:s president Joe Biden vid en presskonferens att Vladimir Putin förmodligen kommer att invadera Ukraina, men gjorde åtskillnad på eventuell respons från USA beroende på om det handlar ett mindre intrång eller en större markinvasion.

Amerikanska analytiker tror att Ryssland väntas satsa stort på cyberattacker mot Ukraina. Samtidigt stärker Nato kapaciteten i närområdet.

Spanien har beslutat att skicka fregatten Blas de Lezo till Svarta havet där den kommer att ingå i ett Nato-uppdrag. Det meddelar landets försvarsminister Margarita Robles.

- Vi räknar med att inom tre eller fyra dagar är fregatten på väg vilket är tidigare än planerat, säger Robles vid en presskonferens.

Robles betonar att Spanien seriöst är allierad med Nato vilket framgår av utplaceringen av 350 militärer från Spanien som är stationerade i Lettland för att bland annat bevaka luftrummet.

Spanien stöder Natos planering och i det här fallet har fregattens avgång från Spanien tidigarelagts enligt överenskommelse. Robles öppnar även för utplacering av spanska bombflyg i Bulgarien.

- Ryssland kan inte säga vad andra länder ska göra. Nato kommer att skydda och försvara suveräniteten för alla länder som vill ansluta sig till alliansen, säger Margarita Robles.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255