Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2022-01-04

Utställning om Raoul Wallenberg i Fuengirola

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2022-01-04

Utställningen om Raoul Wallenberg som hölls i Málaga i oktober (bilden) kommer till kulturhuset Casa de la Cultura i Fuengirola. Den har temat ”Para mí, no hay otra opción”, För mig finns inget annat alternativ, och öppnar fredagen den 14 januari klockan 20.

Det är kommunens utbildningsnämnd Concejalía de Educación som i samarbete med Sveriges ambassad arrangerar utställningen som är öppen för skolungdomar och allmänheten fram till den 28 januari i Casa de la Cultura på avenida Juan Gómez Juanito 12 i Fuengirola. 

Utställning handlar om den svenska diplomaten Raoul Wallenberg som räddade livet på tusentals judar under andra världskriget. Utställningen ingår i ett utbildningsprogram med ämnen som mänskliga rättigheter och civilkurage och riktar sig i första hand till studenter. 

Utställningen tar upp ämnen som mänskliga rättigheter, demokratiska och moraliska värderingar och det sociala ansvar som vilar över varje individ och medborgare.

Syftet är att motivera studenter att begrunda vad mänskliga rättigheter är och hur viktigt det är. Vad betyder civilkurage idag? Vad kan vi som enskilda göra för andra?

Programmet har utarbetats dels av ”Movimiento Contra la Intolerancia” samt av Raoul Wallenberg Academy (RWA) som är en svensk ideell insamlingsstiftelse som grundades 2001 av Raoul Wallenbergs halvsyster Nina Lagergren och Claes Cronstedt.

Syftet är att med Raoul Wallenberg som inspirationskälla inspirera unga att agera för alla människors lika värde.

Raoul Wallenberg (1912-1952) inspirerar många och påminner oss om behovet av att bekämpa rasism och slåss för mänskliga rättigheter och demokrati. Utställningen är en berättelse som berör oss alla, vårt ansvar som individer och de moraliska val vi gör i livet. Det är även en påminnelse om att vi alla kan förändra saker.

Wallenberg var en svensk affärsman och diplomat som räddade livet på tiotusentals judar från nationalsocialistiska koncentrationsläger under andra delen av andra världskriget. I Budapest upprättade Wallenberg en särskild ”humanitär avdelning” vid den svenska delegationen med uppdraget att rädda ungerska judar.

Wallenberg försvann bara 32 år gammal i slutet av andra världskriget efter att sovjetiska trupper gått in i Ungern. Sedan dess har anhöriga fört en lång resultatlös kamp för att få reda på vad hände.

Tidigare artiklar:
Utställning om Raoul Wallenberg i Málaga
Utställning om Raoul Wallenberg
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255