Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-11-29

Svenskar lurade på fotbollsbiljetter i Sevilla

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-11-29

Dottern skulle överraska sin pappa i Estepona på Fars dag med fotbollsbiljetter till VM-kvalmötet mellan Spanien-Sverige i Sevilla. Även om matchresultatet var ganska väntat så blev upplevelsen något helt annat än vad vi hoppats på, säger Göran Sundberg. Tillsammans med dottern och mågen blev de lurade på biljettköpet och anmäler Viagogo till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Svenska Magasinet har tagit del av skriftväxlingen mellan dottern och Viagogo som svarar på reklamationen att de inte återbetalar biljetterna eftersom de levererades i tid och var giltiga.

Dottern köpte biljetter via Viagogo. Samtidigt bokade de flygbiljetter från Sverige till Málaga, och hotellrum i Sevilla.

Dagen före matchstart tog de bilen från Estepona till Sevilla och hotellet där två hotellrum var bokade från lördag till måndag.

Gula väggen
- På matchdagen tog vi oss till ett ställe där svenska supportergruppen Gula väggen samlats. Vi var på plats vid arenan ett par timmar innan matchstart och letade oss fram till ingång 12 där vi skulle ta oss in, enligt biljetterna, säger Göran Sundberg till Svenska Magasinet.

De digitala biljetterna son dottern köpte av Viagogo fungerade dock inte vid avläsningen vid entrén. Efter mycket tjafs med personalen och FIFA-representanter blev de hänvisade till ingång 14. Denna var dock stängd.
Tillbaka till 12:an igen och samma procedur utan framgång.

Enligt Göran Sundberg var det inga volontärer på arenan som förstod engelska.

- Till slut fick vi hjälp av en svensk FIFA-representant som följde med till en informationsdisk utanför arenan. Väl där fick vi besked om att flera entréer var stängda på grund av renovering och hänvisades då till ingång 14.

Skrik och poliser
Vid avspark stod mängder av supportrar, i huvudsak spanjorer, vid ingång 14 och försökte ta sig in utan framgång. Det var uppror med skrikande supportrar och massor av poliser. Efter ett tag öppnas angränsande dörrar vid sidan om insläppsspärrarna och en del publik lyckas ta sig in.

- Vi hinner dock inte med in utan stoppas bryskt. Efter ännu mera skrik och bråk bland publiken öppnar man åter dörrarna vid sidan om och alla rusar in.

Göran med dotter och måg tar sig upp på läktaren och visar sina biljetter. Men i stället för att få tillgång till sina bokade platser hänvisas de till sämre platser än vad de betalat för. Det var platser högre upp och vid hörnflaggan.
- Då står matchklockan på drygt 25 min.

Vägrar
Viagogo vägrar att betala någon form av ersättning då de påstår att biljetterna är levererade i tid och de var giltiga.

- Vi har förståelse för att företaget inte kan påverka arrangörens arrangemang, men i detta fall har Viagogo som köpare rätt att få pengarna tillbaka från spanska fotbollsförbundet. Men de vägrar i sin tur att återbetala detta till sina kunder, vi som faktiskt drabbades av arrangörens misstag. 

Dottern har nu anmält detta till ARN.

- Vi får se om de väljer att gå vidare med ärendet, säger Göran Sundberg avslutningsvis.

Missade du första kvarten av Spanien-Sverige? Då får du tillbaka pengarna
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255