Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-11-23

Oväder orsakade stora skador – krav på vågbrytare

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
EvaLotta Pettersson
2021-11-23

Förra veckans oväder med upp emot fyra meter höga vågor orsakade skador längs Marbellas kust. Borgmästare Ángeles Muñoz säger att hon kommer att underteckna nöddekretet för att agera omedelbart gällande skadorna efter stormen.

Det är mycket stora förluster av sand på stränderna som är förödande för turistnäringen. Flera strandbarer och restauranger är förstörda då vågorna förde in sand i lokalerna. Flera terrasser har kollapsat. Även delar av vandringsleden Senda litoral spolades bort (bilden).

Vågbrytare behövs för att stabilisera kustlinjen och det är ett måste för företagare, medborgare och turistnäringen.

José Luque som representerar ”Costa del Sol Beach Entrepreneurs Association” betonar vikten av en stabilisering av kustlinjen, eftersom Marbella riskerar att förlora mycket på turistnäringen om stränderna försvinner. Både livet på stränderna och folkvimlet i gamla stan riskerar att hotas.

I helgen anordnades en protestmarsch på strandpromenaden i Marbella för att be centralregeringen om att främja stabiliseringsprojekten av kustlinjen. Initiativet syftar till att kräva att centralregeringen påskyndar förnyelsen av stränderna. Initiativet togs av ”Association of Hotel Entrepreneurs of the Costa del Sol” och var välbesökt av befolkningen.

Talesmannen för initiativet José Luque, är nöjd med dialogen som följde.

Han säger att detta är början på en social rörelse och att om vi alla reser oss från sofforna och agerar så får vi förhoppningsvis regeringen att reagera så att vi har våra stränder fixade före 2025.

Vi är mycket glada och väldigt stolta över att Marbellas folk kom och deltog på vår lilla promenad, säger José Miguel Lima, ordföranden för ”Emerging Spigots for Marbella Association”. Andra mobiliseringar är planerade, säger Lima och att nästa säkert kommer att vara i San Pedro-området.

Den nya rörelsen ”Marbella för sina stränder” väntar på att se statens gensvar på sitt agerande. Vi vill att regeringen ska genomföra projektet så snart som möjligt. Vi är inte villiga att vänta i flera år, vi vill att de ska agera omgående.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255