Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-11-23

Spanska kungaparet reser till Sverige

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-11-23

Klockan 13 på tisdagen lyfte det spanska kungaparet don Felipe och doña Letizia från Barajasflygplatsen i Madrid till Stockholm för att avlägga statsbesök. Själva agendan inleds officiellt på onsdag på Kungliga slottet. Statsbesöket pågår under två dagar.

Redan på tisdagen väntar en mottagning på Spaniens ambassad på Djurgården dit 200 spanska medborgare, bosatta i Sverige, är inbjudna. Totalt bor det 12.800 spanjorer i Sverige.

Det spanska kungaparet reser till Sverige efter inbjudan av det svenska kungaparet Carl XVI Gustaf och Silvia. Det blir det första statsbesöket på 42 år mellan de båda länderna.

Att det inte har varit några statsbesök under fyra decennier betyder inte att det har varit några kontakter mellan de båda kungahusen. Mötena mellan kungahusens familjemedlemmar har varit täta under alla dessa år, betonar det spanska hovet Zarzuela som tillägger att veckans statsbesök blir det första som ett europeiskt kungahus avlägger i Sverige på ett decennium. 

Målet med statsbesöket är att stärka relationerna och samarbetet mellan de båda länderna när det gäller innovation, digitalisering, grön energi och handelsutbyte.

- Det blir ett mycket speciellt tillfälle, säger Sveriges ambassadör i Spanien Teppo Taurianen i ett möte med journalister.

- Statsbesöket blir ett unik tillfälle att förstärka de redan goda kontakterna mellan länderna och vad som ska prioriteras. Det finns potential att göra mycket mer särskilt när det kommer till handelsutbyte.

Kungaparet reser till Stockholm tillsammans med utrikes- och EU-ministern José Manuel Albares samt innovationsministern Diana Morant, skriver spanska kungahuset på sin webbplats.

Sedan juni 2014 har don Felipe och doña Letizia gjort totalt elva statsbesök: Mexiko och Frankrike (2015), Portugal (2016), Japan och Storbritannien (2017), Peru (2018), Marocko, Argentina, Sydkorea och Kuba (2019) och Andorra i mars i år.

(Foto: Spanska kungahuset Casa Real)

Programmet spikat för inkommande statsbesök från Spanien
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255