Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-10-01

Handla mat billigare

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Madeleine Öberg
2021-10-01

Enligt en studie som utförs varje år av konsumentföreningen konstateras att det är möjligt att spara upp till 30 % beroende på var man handlar.

Den matkasse som studerats innehåller bl a 6 liter mjölk, 1 kg kyckling, färsk fisk, yoghurts, frukt och grönsaker, som är vad en familj vanligtvis handlar varje vecka. Studien har utförts i 1.103 butiker på 65 orter inklusive näthandel och över 160.000 priser och 238 olika produkter har jämförts, skriver Diario Sur.

Nationellt kan hushållen spara 10,5 % i genomsnitt jämfört med år 2020. De största marginalerna finns i storstäderna tack vare det stora utbud som finns där.

I Andalusien är siffrorna lägre än det nationella genomsnittet och Cádiz är den stad där det är svårast att spara medan det i Sevilla finns störst prisvariation. Málaga och Marbella är de städer där det är dyrast att handla samtidigt som det finns möjligheter att spara.

Stormarknaden Alcampo i Murcia är Spaniens billigaste medan butiken Sánchez Romero i La Moraleja, Madrid den allra dyraste. I Andalusien är Covirán på gatan Fray Marcos de Niza i Sevilla tillsammans med Supercor i Málaga och Marbella, dom dyraste.

De bästa priserna bland butikskedjor finns i Andalusien, och billigast är Dani med två butiker, en i Antequera och en i Fuengirola samt Más Ahorro. Andalusien är en av de billigaste regionerna att handla i, speciellt när det gäller färskvaror. När det gäller städer är Jerez de la Frontera den billigaste av de 65 städer som ingick i studien följd av Almería, Huelva och Granada.

I Málaga stad handlar man billigast hos Cash Fresh på Avenida Jorge Luis Borges, Supeco på gatan Héroe de Sostoa och Mercadona på gatan Ortega y Gasset. I Marbella är det Alcampo och Mercadona på gatan el Califa i Nueva Andalucia som har bäst priser.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255