Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-09-28

Inget besked om när coronarestriktioner hävs

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-09-28

Norge och Danmark har hävt coronarestriktioner och öppnat upp. Sverige häver de flesta restriktioner från onsdagen den 29 september och det blir 100 procents beläggning vid sportevenemang. I Spanien går det trögare och det finns inget datum i nuläget när de flesta restriktioner hävs.

Andalusien
I Andalusien ligger tvåveckorsincidensen på 57 fall per 100.000 invånare. På tisdagen samlas expertkommittén för att gå vidare mot ”nivå 0” då samtliga restriktioner ska kunna lyftas. Men det lär dröja ett tag till eftersom de flesta sjukvårdsdistrikt befinner sig i riskzon 1, enligt regionregeringens hälsoråd Jesús Aguirre.

På måndagen besökte det andalusiska presidentrådet Elías Bendodo den teknologiska parken i Málaga och bygget av larmtjänsten 112 och deras nya lokaler.

Målet är så kallad ”ansvarsfull normalitet” sa Bendodo och tillade att målet är att komma under incidenstalet 50 som är Världshälsoorganisationens mål för att tala om en progressiv återgång till det normala.

I nuläget finns det inget besked om när munskyddskravet inomhus lyfts. Munskyddskravet utomhus hävdes i slutet på juni. Det gäller fortsatt bara om ett avstånd på en och en halv meter inte kan hållas till närmaste person.

Andalusien har för närvarande bara 24 kommuner som befinner sig i ”extrem risk” med incidenstalet 250 fall per 100.000 invånare. 415 kommuner i regionen Andalusien är helt fria från covid-19.

Valenciaregionen
I Valenciaregionen hävs flera restriktioner från idag. Regionregeringen gör nästa uppdatering i början på oktober vad som kommer att gälla från den 9 oktober.

De coronarestriktioner som hävs från idag gäller butiker, shoppingcenter, biografer och teatrar som kan nå beläggning 100 procent. Vid gymanläggningar, simhallar inomhus, konserter eller sammankomster ligger taket på 75 procent av beläggningen.

Barer och restauranger kan från nu ha beläggningen 75 procent och tio personer kan samlas vid samma bord inomhus. När det gäller nattlivet vid diskotek och nattklubbar kan dessa hålla öppet fram till klockan 5 på morgonen. Dans är numera tillåtet.

Sportevenemang inomhus kan fylla läktarna till 40 procent och utomhusevenemang som La Liga kan ta in 60 procent.

Bildtext: ECDC (Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar) publicerar varje vecka en karta över smittspridningen i EU-länderna.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255