Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-09-15

Vad är det som lockar svenskar till Spanien?

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-09-15

År 2016 inledde den svenske doktoranden Sten Engdahl ett omfattande forskningsprojekt kring vad som attraherar svenskar till Spanien och Portugal, och vad som får oss att stanna.

Den 7 december 2018 berättade Svenska Magasinet om projektet och många läsare bidrog till undersökningen genom att fylla i ett frågeformulär kring sina egna erfarenheter av att flytta till Spanien och bli integrerade i den lokala kulturen.

De flesta svaren kom från personer som pensionerat sig vilket har påverkat fokus på avhandlingen. Sten har nu avslutat forskningsprojektet och presenterat sin doktorsavhandling vid Handelshögskolan (ISEG) i Lissabon.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla er som fyllde i mitt frågeformulär kring era egna erfarenheter av att flytta till Spanien. Frågorna i formuläret baserades på tidigare forskning och tack vare era svar så har vi nu fått mer kunskap om varför svenskar flyttar till Spanien och vad som får dem att stanna, säger Sten Engdahl till Svenska Magasinet.

Stens doktorsavhandling lyfter fram flera olika intressanta frågeställningar kring svenska pensionärer i Spanien och Portugal. Den analyserar de grundläggande orsakerna till varför svenskar flyttar till och stannar kvar i Spanien och Portugal. Den presenterar en struktur för dessa skäl.

Vidare så görs en distinktion mellan vilka orsaker och vilka erfarenheter som påverkar hur länge de svenska pensionärerna stannar kvar i sina nya länder.

Avslutningsvis så presenteras och analyseras intressanta skillnader mellan svenskar i Spanien och Portugal. Avhandlingen baseras på svar från 356 svenska pensionärer i Spanien och svar från 219 pensionärer i Portugal.

Avhandlingens titel är; Attraction and Retention Reasons for International Retirement Migration; The Case of Swedish Citizens in Portugal and in Spain.

För dem av er som är intresserade av att läsa Stens doktorsavhandling så får ni gratis tillgång till den genom att klicka här.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255