Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-09-09

Homofobiskt hatbrott var påhittat

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-09-09

En man i Madrid som frivilligt hade medverkat i sadomasochistiskt sex och fått ordet ”maricón” (bög på svenska) och ett kors inristat på skinkan med en kniv, gick till polisen och anmälde att han blivit utsatt för homofobiskt hatbrott av en pöbel på åtta personer.

Händelsen har fått stor uppmärksamhet i spanska medier. Mannen, 20 år, försökte dölja ett masochistiskt förhållande för sin partner.

Vid polisförhör bröt han ihop och erkände att det var en falsk polisanmälan. Han hade medverkat frivilligt i sadomasochistiskt sex tillsammans med två andra män.

Mannen hittade på en historia om åtta personer som hade överfallit honom för att dölja händelsen för sin pojkvän. Han uppgav att pöbeln på åtta personer skulle vara kända i området för att utrycka hat mot homosexuella.

Polisen fattade snabbt misstankar mot mannen då hans berättelse inte hängde ihop. Han kunde inte redogöra för vilka de var som attackerat honom var, även om han uppgav att de var kända. Han kunde inte heller uppge med vilken accent de talade.

Filmer från övervakningskameror vid plaza del Dos de Mayo (bilden) i stadsdelen Malasaña i Madrid där överfallet skulle ägt rum visade ingenting.

När polisanmälan blev offentlig medverkade det till en uppskruvad debatt på sociala nätverk och tv-program. Anhängare långt ut på vänsterkanten gick till hårt angrepp och kriminaliserade parlamentariska rivaler på högerkanten för att medverka till en ökad våg av hatbrott mot homosexuella.

Efter avslöjandet om den falska polisanmälan har vänsterns höga tonläge avtagit. Spaniens regeringschef Pedro Sánchez skriver på Twitter att anmälan byggde på en lögn. Han tillägger att hatet mot LGTBI-personer har ökat.

Nu riskerar mannen att dömas till böter för falsk anmälan.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255