Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-08-31

Svensk bland åtta avslöjade gängkriminella

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-08-31

Beväpnade ägnade de sig åt inbrott i bostäder och utförde rån under hot. Guardia Civil i Murcia har vid tillslaget ”Ruino” gripit åtta personer varav en svensk. Gendarmer ur Guardia Civil har även beslagtagit smycken till ett värde av två tusen euro.

Det handlar om gängkriminella som utfört flera inbrott och rån i bostäder men även i offentliga lokaler i San Javier i Murciaregionen, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

En utredning inleddes i april efter att det rapporterats om inbrott som följde ett visst mönster. Guardia Civil misstänkte från början att det rörde sig om samma personer.

Under utredningen kom det in rapporter om ytterligare inbrott och rån mot offentliga lokaler. Med hjälp av övervakningskameror kunde utredarna skaffa sig en överblick av tillvägagångssätt och antalet individer som medverkade.

I arbetskläder, åkande på elsparkcyklar och mopeder utförde de inbrotten i bostäder och kommersiella lokaler. De ska även ha hotat en vakt vid en stormarknad med skjutvapen.

Under utredningens gång har Guardia Civil kunnat ringa in medlemmarna i gruppen. Totalt åtta personer, sju spanjorer och en svensk medborgare, mellan 18 och 41 år, bosatta i San Javier, Los Alcázares och San Miguel de las Salinas (Alicante).

Gripandet av en person i Los Alcázares beskrivs som dramatiskt då denne försökte undkomma Guardia Civil genom att fly via hustaken.

Ledaren för den gängkriminella ligan greps i ett avsides beläget hus vid Lorca. Den personen försökte gömma sig på platsen efter att en annan ligamedlem hade gripits.

Bildtext: Här grips en av totalt åtta personer som ingår i en gängkriminell miljö som ägnat sig åt inbrott och rån i bostäder och kommersiella fastigheter i San Javier. (Foto: Guardia Civil)
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255