Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-08-13

Varför är det så viktigt att skydda ögonen på sommaren?

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Madeleine Öberg
2021-08-13

Sommaren är förknippad med solen. Men det är inte solen i sig som borde oroa oss utan de ultravioletta strålarna. Speciellt under sommaren när de träffar jorden mer vinkelrätt.

Solglasögon
Solglasögonen bör vara utrustade med filter som inte bara skyddar mot ultraviolett strålning A (UVA), utan också mot ultraviolett strålning B (UVB). För att säkerställa att de följer detta grundläggande skydd är det lämpligt att köpa dem på godkända ställen och kontrollera att de har EU-märket (CE-märke).

Hattar
Hattar med breda brätten och mössor skapar en skugga över ögonen som skyddar ögonlocken och minskar ultravioletta skador. Motsvarande huvudbonader kompletterar solglasögon.

Skydda ögonen hela tiden
För att skydda huden måste du undvika sol under middagstid. När det gäller ögonen måste du dock vara extra försiktig vid soluppgång och solnedgång. För närvarande är solen lägre och dess strålar är direkt på ögonen.

Året runt
Eftersom solljuset faller på våra ögon varje dag, bör visuellt skydd användas varje dag, även när det är molnigt. Upp till 20% av blindhet över hela världen tillskrivs överdriven eller otillräcklig exponering av sol.

Ögonsjukdomar orsakade av solen.

Grå starr
Det är den vanligaste orsaken till blindhet i hela världen. Orsakas av att linsen förlorar transparens i samband med ålder. Solstrålning påskyndar denna process.

"Snöblindhet" och konjunktivitis
Överdriven exponering av ultraviolett strålning orsakar försämring av hornhinnan, vilket kan orsaka sår av olika slag. "Snöblindhet" förekommer relativt ofta i snön men också på stranden och på havet på grund av reflektioner av solljus.

Pterygium
Det här är en onormal tillväxt av bindväv (transparent membran som täcker det vita ögonskiktet) till hornhinnan (främre delen av ögat). Det är en rosa vävnad som täcker det vita området och en del av ögonhinnan.

Makuladegeneration
Solen orsakar för tidigt åldrande av alla vävnader, inklusive de olika strukturerna som är en del av ögat. Makula, en liten del av näthinnan, som är ansvarig för den centrala visionen och igenkänning av detaljer, kan försämras av solstrålningens verkan.

Fotnot. Informationen kommer från Sanitas kontor i Estepona
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255