Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Nyhet 2021-05-21

Rektorsbyte på Svenska Skolan Costa del Sol

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-05-21

Efter fem års tjänst har Mattias Kerttu valt att säga upp sig som rektor på Svenska Skolan Costa del Sol för att tillsammans med sin familj flytta tillbaka till Sverige. Beslutet lämnade han till styrelsen så sent som i måndags.

Mattias Kerttu har varit en viktig del i att utveckla och sjösätta den nya ledningsorganisation på skolan. Organisation är nu på plats och fungerar mycket bra, skriver styrelsen för Svenska Skolan i ett pressmeddelande.

Nu blir det styrelsens ansvar att rekrytera en ny rektor. En process som redan har påbörjats med hjälp och stöd från Mattias Kerttu och Per Hvid-Hansen, föreningschef.

- Såväl Mattias som jag själv började våra anställningar på skolan för snart fem år sedan, med uppdraget att verkställa en ny skolledning med ett delat ledarskap. Det delade ledarskapet innebär att rektor kan ägna sig åt pedagogiska skolfrågor och föreningschefen ansvarar för ekonomi och supportfunktioner, säger Per Hvid-Hansen och tillägger:

- Vi har hela tiden haft en kontinuerlig dialog där vi snabbt kunnat lösa de ärenden som hamnar i gränslandet mellan våra ansvarsområden. Jag vill tacka Mattias för ett mycket gott samarbete och ett mycket väl utfört arbete under de fem åren vi fick glädjen att ha honom som en medarbetare på skolan.

Den avgående rektorn Mattias Kerttu är mycket nöjd med de fem åren på Costa del Sol och resultatet. Den svenska skolan i Fuengirola är Sveriges största utlandsskola.

- Enligt mig också den bästa resultatmässigt utifrån den information som finns tillgänglig, säger Mattias Kerttu.

Han betonar det arbete som utförts. Det finns nu en transparens i det som händer, ett elevhälsoteam som fungerar effektivt och att skolan har 100 procent behöriga lärare samt att omsättningen av personal sjunkit ordentligt.

Mattias vill vara tydlig med att han trivts väldigt bra med verksamheten och att förtroende mellan honom och styrelsen har varit ömsesidigt. Fem år är en lång tid och nu är det dags att ta hänsyn till familjen, säger Mattias Kerttu i en skriven kommentar i pressmeddelandet.

Svenska Skolan räknar med att vi är i slutskedet på COVID-pandemin med inarbetade rutiner för smittförebyggande åtgärder och med utsikten att det redan till nästa verksamhetsår finns fler elever än någonsin på skolan. Skolans har en väl fungerande organisation med många duktiga och behöriga pedagoger som borgar för att undervisningen skall fungera även nästa verksamhetsår. Prioriteringen för en tid framöver blir att säkra upp en smidig övergång från Mattias till nästa rektor.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255