Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-04-23

Andalusien under gränsen extrem risk

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-04-23

Andalusien befinner sig strax under gränsen för att betraktas som extrem riskzon som går vid incidenstalet 250 smittade per 100.000 invånare de senaste 14 dagarna. När fredagens uppdatering kom ligger regionen på incidenstalet 249,1 fall, visar siffror från IECA (Instituto de Estadística y Cartografía de Andalucía) som nyhetsbyrån Europa Press publicerar.

Incidenstalet för Andalusien har sjunkit fyra dagar i rad efter att ha legat nära 8 fall högre för en vecka sedan jämfört med idag fredag (23/4).

Incidenstalet för provinsen Málaga ligger för närvarande på 149,9 fall per 100.000 invånare vilket är lägst bland Andalusiens åtta provinser.

Incidenstalet för de sju senaste dagarna ligger på 65,1 vilket är under hälften jämfört med incidenstalet för 14 dagar. Det antyder att incidensen fortsätter att sjunka. 

Perimeterkarantän
Regionpresidenten Juanma Moreno sa vid en pressträff i Almería på fredagen att perimeterkarantänen för Andalusiens åtta provinser troligtvis upphör nästa vecka. Eventuellt från den 30 april.

Tisdagen den 27 april kommer regionregeringen att sammanträffa med expertkommittén och ta beslut om att det blir grönt ljus att färdas mellan provinserna, skriver Diario SUR.

Juanma Moreno talar om en god utveckling där regionen inte befinner sig i extrem risk. 

Kommunkarantän
I 104 kommuner i regionen så ligger incidenstalet på över 500 vilket gör att dessa hamnar i kommunkarantän. 43 av dessa har incidenstalet över tusen smittade vilket gör att all icke nödvändig verksamhet stänger ned helt från idag fredag och en vecka framåt.

I provinsen Málaga handlar det om Almargen, Sierra de Yeguas och speciellt Alfarnate i Axarquía öster om Málaga där incidenstalet ligger på 4.507. Att Alfarnate har så högt incidenstal beror på att kommunen har under 1.500 invånare vilket gör att incidensen skjuter i höjden med bara några tiotal smittade.

Glädjande är att sjukvårdsdistrikten utmed Costa del Sol fortsatt ligger i riskzon 2 (bilden) varför några utvidgade coronarestriktioner inte är att vänta. 

Rösta
För närvarande pågår en omröstning på Svenska Magasinets Twitterkonto om rökning ska förbjudas helt på uteserveringar. Fram till skrivande stund anser 78,3 procent av våra följare att rökning helt ska förbjudas.

Spanska Hälsovårdsdepartementet vill förbjuda rökning vid utomhusserveringar även om ett avstånd på två meter hålls. Tycker du att det är rätt?

Rösta här
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
casinofox.se
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255