Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-03-31

”Covid-pass” beräknas vara klart till Fitur i Madrid

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-03-31

EU-kommissionen planerar att det nya ”covid-passet” ska vara klart för att kunna presenteras vid den stora internationella turistmässan Fitur i Madrid den 19 till 23 maj. Det meddelade Margaritis Schinas, EU:s vice president och EU-kommissionär med ansvar för att främja den europeiska livsstilen, vid en presskonferens i Världsturismorganisationen (UNWTO) med högkvarter i Madrid.

För några veckor sedan föreslog EU-kommissionen ett grönt digitalt certifikat som ska bidra till en ordnad och säker öppning så att resandet kommer igång inom EU. Det handlar om ett format som blir standard för hela EU och lätt att känna igen vid varje gräns och på varje flygplats.

På spanska benämns vaccinintyget eller vaccinpasset som ”Certificado Verde Digital”. Det blir ett slags hälsopass vilket gör det möjligt för EU-medborgare att kringgå coronarestriktioner i resandet som är nyckeln i att öppna upp turism på allvar.

”Vaccinpasset” blir gratis och baserar sig på tre specifika parametrar:

Personen har vaccinerat sig mot coronaviruset med något av de vacciner som den Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) bestämt. Medlemsländerna får å andra sidan friheten att besluta om att godkänna andra vacciner.

Personen kan visa negativt test.

Personen har tillfrisknat och har antikroppar.

På ett enkelt sätt ska EU-medborgare kunna visa sina uppgifter om vaccinering, tidigare sjukdom och testning. Certifikatet kan utfärdas både på papper och digitalt med en QR-kod som enkelt kan scannas av.

EU-kommisionären och vice presidenten Schinas säger att det är riskabelt att definiera hur snabbt Covid-passet kan vara på plats. Han säger att det vore bra att ha det kan presenteras vid invigningen av Fitur i Madrid.

Dessutom öppnar Storbritannien upp för rörlighet den 17 maj så av det skälet borde passet vara en verklighet till 1 juni.

Rörligheten inom EU ska fungera till sommaren eftersom immuniteten ökar. EU:s mål är att 70 procent av den europeiska befolkningen ska vaccineras före augusti.

- Det är ingen personlig åsikt, det bygger på beräkningar. Vid de 55 fabriker som producerar godkända vacciner i Europa kommer 360 miljoner doser att produceras och nå ut i slutet av juni. Det gör att vi kan täcka hela befolkningsgruppen med två doser under sommaren, säger Margaritis Schinas.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255