Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-03-25

Málaga i topp för andra veckan i rad när svenskar söker resor

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-03-25

Olika flygbolag erbjuder 79.144 flygstolar till Málaga och Costa del Sol under påsken vilket är en uppgång med 192 procent jämfört med påsken i fjol då landet var i karantän. Det berättade presidenten för turistmyndigheterna på Costa del Sol, Francisco Salado, vid en pressträff på onsdagen.

- Vi kan erbjuda ett säkert resmål med garantier till våra potentiella besökare. Det är vi övertygade om och vi arbetar med det målet, säger Salado.

Incidenstalet i provinsen Málaga ligger i dagsläget på 84 smittade i coronaviruset sars-cov-2 de senaste 14 dagarna. Bara Cádiz och Huelva redovisar lägre incidens bland Andalusiens provinser.

På torsdagen publicerar flygresor.se statistik över vilka destinationer som ligger i topp just nu när svenskar söker flygresor. Och det är Málaga som lockar i första hand. Även spanska destinationer som Palma De Mallorca, Alicante och Gran Canaria finns med på tio i topp.

Från idag torsdag kommer turistmyndigheterna på Costa del Sol att saluföra ett nytt redskap så att företag som riktar sig till turismen ska bli mer mer synliga.

Francisco Salado talar om en återhämtning av turismen som i första hand blir inrikes, ”utan att glömma våra europeiska grannar”.

- Vi har några tuffa månader framför oss. Vi vet också att vi har några utmärkta resurser och erbjudanden att komma med.

Salado talar också om den nordiska marknaden som visar att de gradvis kommer att öka till att i juli ha 85 procent av utbudet jämfört med samma månad 2019, det vill säga året innan pandemin slog till.

Även den brittiska marknaden väntas öka i maj när det blir grönt ljus för resor därifrån.

Turistmyndigheterna, provinsstyrelsen Diputación i Málaga tillsammans med företagarna i turistsektorn arbetar under temat ”Visión para la recuperación” för att återstarta turistnäringen och saluföra Costa del Sol som ett säkert resmål.

Málagas borgmästare Francisco de la Torre gick tidigare under veckan ut och försvarade de utländska turisternas rättighet i att resa till Spanien och Costa del Sol.

Utländska turister anländer under kontrollerade former eftersom det är obligatoriskt med ett högst 72 timmar negativt PCR-test och ifyllt hälsoprotokoll.

- Dessutom bidrar de till att stimulera ekonomin, säger de la Torre.

På onsdagen meddelade lågprisflygbolaget Ryanair att de till sommaren startar 48 nya flygrutter från Spanien till utlandet. Málaga får nya linjer till bland annat Belfast, Fez, Rabat men även nya inrikeslinjer som till Menorca.

Läs mer: Turistministern försvarar Spanien beslut att ta emot utländska turister
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255