Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-02-26

Fredagsvinet: Lusten att titta, dofta och smaka

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-02-26

Att resa runt i Spanien, titta, smaka och dofta på vin tillhör livets goda. Och aldrig har väl lusten varit så stor som just nu. Nedstängningar och perimeterkarantän hit och dit under ett års tid gör att vi bara längtar så mycket efter nästa vinresa. Svenska Magasinet planerar för flera resor från i höst.

Ruta del vino de Ronda y Málaga som ingår i landets vinturismsatsning Acevin har förnyat sin licens för att ingå i Spaniens vinrutter. Totalt är det 20 vinproducenter som är med i Acevin (Asociación española de ciudades del vino).

På webbplatsen acevin.es hittar du många spännande vinrutter. KLICKA HÄR

För oss som bor på Costa del Sol är det ett vindistrikt som ligger på nära håll och dessutom i provinsen Málaga. Dessa 20 bodegor som ingår i vinrutten runt Ronda går att besöka.

Landets vinproducenter har upplevt ett tufft år med covid-19-pandemin. Stängda barer, tapasbarer, restauranger och få utländska turister har bidraget till fallande försäljningssiffror.

Även om vi som är bosatta här köper hem vin till middag och fest är den utländska turismen oerhört viktig för vinindustrin.

Att besöka en lokal bodega är guld värt för de hårt prövade vinproducenterna.

Svenska Magasinet planerar för en vinresa till La Rioja, Cigales och Ribera del Duero den 1 till 5 oktober 2021. Det blir åttonde gången vi arrangerar resan som brukar bli fullsatt. Guide på femdagarsresan är Siv Ling.

Information och anmälan: KLICKA HÄR

Vintips
För två veckor sedan berättade jag om flera tips som kommit in från läsekretsen. Och fler vintips har kommit. En av dem är Richard Nordgård på Costa Ballena i provinsen Cádiz som skriver:

”Alltid trevligt och inspirerande att läsa dina vintips! Emellertid har du missat Spaniens bästa och mest prisvärda vin: Taberner från Huerta de Albalá nära Arcos de La Frontera. Kostar cirka 19 euro. De har även ett fantastiskt prisvärt och mycket lite billigare vin: Barbazul. Finns både rött och vitt, cirka 9 euro. Vill du slå på stort finns även Taberner no.1, cirka 100 euro. Prova, du blir såld!”

Jag lovar, det ska jag göra. Jag har redan farit runt och letat i min närmaste omgivning och hittade Barbazul. Det var ett vin jag rekommenderade 9 juni 2020 och som går att hitta på Carrefour.

Barbazul 2017
Från Huerta de Albalá i Arcos de La Frontera i provinsen Cádiz på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon och den lokala druvan Tintilla de Rota. Kryddig, välsmakande, mogen med toner av vilda örter. Bra syra och fin frukt. 7,95 euro.

Dehesa La Granja 2015
På Tempranillo från Familia Fernández Rivera i Vadillo de la Guareña (Zamora). Mycket kropp, mogna behagliga mjuka tanniner, kryddor och smakrikt till fredagsmysets tapas. Pris: 9,50 euro.

Raimat Abadia 2018
En gammal klassiker som håller än. På Cabernet Sauvignon och Tempranillo från Raimat och distriktet Costers del Segre. Ett bra fylligt smakrikt vin. Namnet från katalanskans raim=druvor och mat=hand. Grundat av familjen Raventos 1920. 7 euro.

Flor de vetus 2017
På Tempranillo från Bodegas Vetus i distriktet Toro. Körsbärsröd färg, lila kant, doft av röda frukter med kryddiga nyanser, välsmakande, fruktigt och bra syra. 91 poäng i Guía Peñín vilket betyder excelente. 9 euro.

Har du tips på vin du vill rekommendera? Du är välkommen att skicka en e-post till: [email protected]

Fler vintips hittar du på #spanskaviner
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255