Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-02-22

Är begravningen dyrare vid dödsfall med covid-19?

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-02-22

Sjukförsäkringar och begravningsförsäkringar har ökat under pandemin. Priset på en begravning kan variera beroende på den tjänst som efterfrågas. En del begravningsbyråer sätter inte ut fullständiga priser. En klar majoritet har en begravningsförsäkring som täcker hela kostnaden.

Diario SUR har en artikel på måndagen där frågan tas upp om begravningar med dödsfall med covid-19 är dyrare. Begravningsbyråer som tidningen har kontaktat säger att det kan bli dyrare för att täcka eventuella utgifter och förebyggande åtgärder som desinfektionsarbete eller skyddsutrustning för de anställda.

Normalt är att en begravning kostar cirka 3.500 euro. Det kan variera beroende på vilka tjänster som önskas av de anhöriga.

Kistan kostar runt 700 euro. Transporter plus ceremonier kostar omkring 550 euro och kremering går på omkring 600 euro. I anslutning till kyrkogårdar finns det i regel en ekumenisk sal som de anhöriga kan hyra för några hundra euro.

Tidningen skriver att priserna kan variera beroende på begravningsbyrå och kommun. Málaga ska vara en av de billigaste mycket på grund av det offentliga företaget Parcemasa som ligger under Málaga kommun. De har priser under genomsnittet.

Enligt den genomgång som Diario SUR låtit göra har antalet privata sjukförsäkringar och begravningsförsäkringar ökat under covid-19-pandemin. Enligt flera försäkringsbolag ligger ökningen på flera procent.

424.800 personer i provinsen Málaga har en privat sjukförsäkring, det är 25,4 procent av befolkningen. Málagaprovinsen är den med högst andel i procent när det kommer till sjukförsäkringar. Genomsnittet i Andalusien är 19,5 procent.

981.000 personer i provinsen har en begravningsförsäkring. I Spanien är det vanligt med en begravningsförsäkring som täcker framtida begravningskostnader. Man betalar en summa per månad och den dagen någon som omfattas av försäkringen avlider, träder försäkringen in, och det blir inga kostnader för de anhöriga.

Bland de försäkringar som ökat under pandemin är även reseförsäkringar med flyg. De har ökat med 29,43 procent. Förklaringen är att många fruktar för inställda flyg och att gå miste om pengar.

2018 publicerade Svenska Magasinet reportaget: 
När en anhörig dör - viktiga saker att tänka på

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255