Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-02-17

Workation lockar svenskar till Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-02-17

Trött på att jobba hemifrån efter att i nio månader stirrat på hemmets fyra väggar? Längtar du efter miljöombyte? Nu lockas svenskar till Spanien för att kombinera arbete med semester. Det kallas för workation och är trend på frammarsch som ger utsatta hotellägare och researrangörer en strimma hopp.

Trender kommer, trender går. På grund av pandemin har många fått ställa om till att ha hemmet som bas. Samtidigt törstar researrangörer efter nya kunder under pandemin och ser nu en möjlighet i hemmatrötta svenskar.

För många svenskar är trötta att jobba med hemmet som bas. Resebolagen forslar dem istället till semesterorter som blir den nya arbetsplatsen.

Strax innan jul lanserade Ving sitt ”workation”-paket på Gran Canaria.

- Tidsskillnaden är bara en timme och uppkopplingen är lika bra som på vårt huvudkontor här hemma. När arbetsdagen är slut finns mycket att utforska på ön, säger Fredrik Henriksson, kommunikations- och hållbarhetschef på Vinggruppen i Norden, till Dagens Industri.

- Vi vet att många jobbar hemma och att många är permitterade. Varför inte kombinera det med att jobba från ett av våra populäraste hotell på Gran Canaria. Där kan vi sedan 23 januari erbjuda rum med exempelvis ett riktigt bra wifi, höj- och sänkbara skrivbord, ergonomiska stolar, Nespresso-maskin, fruktkorg och ett solskydd till laptopen mot ett extra tillägg på 495 kronor per vecka”, säger Fredrik Henriksson.

Workation ger hopp åt corona-drabbade hotellägare.

Och även turistmyndigheterna på Gran Canaria har hakat på. Erbjudandet lanseras i samarbete med Patronato de turismo de Gran Canaria. 

”Vi har märkt av att många uppskattar det och det har även synts i bokningarna. Lite kuriosa är att vi kontaktats av svenskar som bor utomlands men som fått höra om erbjudandet. Nu ser vi hur den här piloten fungerar och hur tiden efter pandemin kommer att se ut. Det inte otroligt att en stor del av hemarbetet kommer att permanentas.”

Den 5 februari kunde Svenska Magasinet berätta att antalet svenskar, norrmän och danskar har ökat i Marbella den senaste tiden. Anledningen är att alltfler väljer Europas bästa klimat och Marbella för att arbeta på distans.

Med det digitala samhällets utveckling har allt fler möjlighet att arbeta på distans. Det märks i Marbella där antalet distansarbetare ökar.

Bildtext: Workation på Sunprime Atlantic View, Gran Canaria
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255