Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-02-16

Begränsningarna förlängs en vecka

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-02-16

Andalusiens expertkommitté som tar beslut om restriktioner och begränsningar kommer inte att sammanträda den här veckan. Det säger det regionala hälsovårdsrådet Jesús Aguirre.

Vid en pressträff på tisdagen framträdde Jesús Aguirre (bilden) och meddelade att regionregeringen i Andalusien förlänger de gällande begränsningarna i Andalusien med minst ytterligare en vecka. Han sa också att expertkommittén som normalt sammanträffar varje vecka (torsdagar) inte kommer att träffas under den nuvarande veckan.

Smittspridningen i Andalusien och i övriga Spanien har haft en nedgång de senaste veckorna, men läget är fortfarande oroväckande.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är på tisdagen 481. Det är nära hälften jämfört med incidensen i slutet på januari i Andalusien.

- Det är av yttersta vikt att vi har en fortsatt god följsamhet till rekommendationerna och är försiktiga. Även om vi ser en nedåtgående trend i incidenstalet så befinner vi oss fortsatt i en situation som beskrivs som extrem smittspridning, säger Jesús Aguirre.

Junta de Andalucía fortsätter på den inslagna vägen att vara mer försiktig än att öppna för tidigt, trots att incidenstalen har fallit i flera dagar.

Beslutet innebär i praktiken att regionregeringen förlänger de gällande begränsningarna i Andalusien med ytterligare en vecka.

Det betyder att besluten om perimeterkarantän och utegångsförbud 22-06 fortsätter plus nedstängning av icke nödvändiga verksamheter klockan 18 fortsätter.

Till dess att expertkommittén träffas igen gäller de åtgärder som godkändes under det senaste mötet i förra veckan.

Det som inte har förändrats på flera veckor är de parametrar som avgör perimeterkarantän/kommunkarantän (över incidenstalet 500) och total nedstängning av barer och restauranger hela dygnet (över incidenstalet 1.000).

Utegångsförbud mellan 22 och 06. Sociala träffar begränsas till högst fyra personer inklusive då barer och restauranger är öppna fram till klockan 18.

Som Svenska Magasinet berättade på sitt Twitterkonto i fredags har regionregeringen i Andalusien beslutat om försäljningsförbud av alkoholhaltiga drycker i livsmedelsbutiker efter klockan 18. Det gäller däremot inte vin och öl. Endast drycker med alkoholhalt över 21%.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255