Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-02-05

Distansarbetande svenskar söker sig till Marbella

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-02-05

De är inte störst till antal bland den utländska befolkningen i Marbella men en betydande ökning av svenskar, norrmän och danskar har skett i Marbella den senaste tiden. Anledningen är att alltfler väljer Europas bästa klimat och Marbella för att arbeta på distans.

Och intresset bland nordeuropéer uppmärksammas av Marbella som i nuläget arbetar på en kampanj för att få ut budskapet att kommunen är en utmärkt plats för distansarbetare.

Med det digitala samhällets utveckling har allt fler möjlighet att arbeta på distans. Det märks i Marbella där antalet distansarbetare ökar.

En delegation under ledning av Remedios Bocanegra arbetar i nuläget med en kampanj för att sätta Marbella ytterligare på kartan som en utmärkt plats för distansarbete.

Färska siffror visade att antalet mantalsskrivna utlänningar i Marbella kommun ökade från perioden mars 2020 till årsskiftet 2020/2021 med 2.800 personer från 40.700 till 43.500.

Trots covid-19-pandemin och begränsningar i rörligheten. Det gör att 30 procent av de mantalsskrivna i Marbella utgörs av residenta utlänningar.

- Jag tvivlar inte på att distansarbete är anledningen till ökningen, säger Bocanegra till Diario SUR. Vem väljer inte att arbeta i Marbella om man har möjlighet till det.

Bland de nya mantalsskrivna ligger Storbritannien, Ryssland, Italien och Tyskland på topp fem. Enbart Colombia på plats fyra ligger utanför Europa.

Statistiken över nya mantalsskrivna i Marbella från mars 2020 till senaste årsskiftet visar att 96 svenskar (+8,5%), 16 norrmän (7%) och 29 danskar (11%) valde Marbella.

Marbella beskrivs som ett idealiskt resmål för de som arbetar digitala. Här finns en högre andel chefsprofiler än på andra håll och förutom offentliga tjänster finns det internationella skolor och sjukhus. Lägg till närheten till Málagas flygplats med nationella och internationella förbindelser och utbyggnaden av 5G.

Delegationen som leds av Remedios Bocanegra har även ett rådgivande forum med informationsutbyte, förslag och intryck av medlemmar som representerar olika samhällsgrupper i Marbella.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255