Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2021-02-03

Incidenstalet fortsätter att sjunka i Málaga som förblir stängt

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2021-02-03

Det gick en dag så kröp Málaga stad under incidenstalet eller incidensraten 1.000. Det gjorde att borgmästaren Francisco de la Torre bad regionregeringen om att barer, restauranger och övrig verksamhet kan få öppna om antalet fortsätter att minska under de kommande fem dagarna.

På onsdagen kom det svar från regionpresidenten Juanma Moreno som helt utesluter att Málaga stad får öppna upp den verksamheten.

- Det bästa är att vänta 14 dagar på att se mönstret.

När Málagaborna vaknade upp på onsdagen möttes de av stängda caféer, barer och restauranger. Det var folktomt och ingen kaffedoft som spred sig över gator och torg. Från idag onsdag och 14 dagar framåt är all icke nödvändig verksamhet stängd.

Det betyder att barer, restauranger, biografer, teatrar och museum håller stängt. Däremot kan bokhandlare hålla öppet liksom livsmedelsbutiker och apotek.

När regionregeringen granskade incidenstalen för kommunerna i måndags låg Málaga stad på 1.008. Måndagar och torsdagar görs en uppdatering och följande onsdag respektive lördag verkställs beslut som tas.

I tisdags hade incidenstalet sjunkit till 994. Det gjorde att Francisco de la Torre riktade frågan till regionens hälsovårdsansvarige, Jesús Aguirre, om inte kommunen kunde öppna upp om talet fortsätter att sjunka under fem eller sex dagar.

- Det finns klara riktlinjer som har sats upp av experter och inte av politiker. När kommuner ligger på incidenstalet 1.000 smittade är situationen extremt oroande. Det kommer bättre dagar och sämre dagar. Bäst är att vänta 14 dagar för att följa utvecklingen och mönstret, säger Moreno.

På onsdagen kom det nya siffror över antalet smittade. De visar att incidenstalet för andra dagen i rad sjunker i Málaga stad till 986 jämfört med gårdagens 994 och måndagens 1.008.

Hittills har alltså Málaga stad bara överskridit incidenstalet 1.000 vid ett tillfälle. Det var just i måndags när regionregeringen gjorde en uppdatering.

Det var tillräckligt för att regionregeringen skulle stänga all icke nödvändig verksamhet.

Marbella är en annan av de större kommuner i provinsen där all icke nödvändig verksamhet också är stängd. Under onsdagen sjönk incidenstalet till 1.231,4 jämfört med tisdagens 1.268 smittade per 100.000 invånare under de senaste 14 dagarna.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255