Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-11-19

Svenskar har fått tillbaka sitt ockuperade hus i Marbella

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2020-11-19

Ockupanterna skyllde på att de var smittade i coronaviruset. Efter att villan varit ockuperad i mer än två månader har den svenska ägaren fått tillbaka sin egendom. Tack vare ett företag som är specialiserade på att vräka ”okupas”, det vill säga helt främmande människor som tar över andras egendom.

Det är nyhetsbyrån EFE som berättar villan i Nueva Andalucia. Ägaren som är svensk blev av grannarna uppmärksammade på vad som hände med deras hus när de själva inte var på plats.

Plötsligt gick helt främmande människor ut och in ur huset. Utanför villan stod bilar parkerade. Och inne i huset brann ljusen.

Den svenska ägaren kontaktade först myndigheterna som svarade med att de inte kunde göra något förrän en anmälan var gjord.

Då tröttnade ägaren och kontaktade ett företag som arbetar med att vräka personer som tagit över andras egendom.

Här var det ett par med två minderåriga barn som hade tagit över den svenskägda semestervillan som ligger i ett exklusivt område nära en golfbana i Nueva Andalucia i Marbella.

Efter två månader har ockupanterna blivit vräkta.

Ägaren har precis som många andra inte haft möjlighet att besöka sitt semesterboende i år. Det utnyttjade ockupanterna som tog över den obebodda villan, berättar Rafael Sánchez Mejías som är delägare till företaget antiokupas.net för nyhetsbyrån EFE.

Företaget bytte låsanordningar vid tillfarten till tomten när ockupanterna var ute. När de kom tillbaka kunde de inte ta sig in på tomten.

- Vi bryter oss aldrig in och vi gör aldrig något som strider mot lagen. Vi är mellanhanden som förhandlar så att ägaren får tillbaka sitt hem, säger Jairo Rodríguez La Chica, en annan av delägarna i företaget.

Ockupanterna var dock fräcka nog att be om polisnärvaro då de kände sig besvärade av den nya låsanordningen framför huset. De skyllde på att de var smittade i coronaviruset och inte fick lämna huset, något som de inte kunde dokumentera.

Svenska Magasinet berättade i en artikel i oktobernumret om att allt fler företag startar som arbetar med att vräka ockupanter i Spanien som tagit över andras egendom.

Företaget antiokupas.net har startat i Marbella. Nästan varje vecka utför de vräkningar. Förutom den i Marbella har de nyligen utfört vräkningar i Fuengirola och Estepona, skriver EFE.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255