Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-11-18

Stabila priser och 510 bostadsköp av svenskar under tredje kvartalet

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2020-11-18

Trots covid-19-pandemin håller intresset i sig för bostadsköp i Spanien. Färska siffror från spanska inskrivningsmyndigheten visar att 510 svenskar köpte bostad i Spanien under tredje kvartalet vilket var 32 procent fler jämfört med andra kvartalet.

Antal köp på marknaden i stort ökade ungefär lika mycket, med 33 procent. Bostadspriserna i Spanien har varit stillastående under tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet. Och jämfört med tredje kvartalet 2019 stiger priserna något. Det skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

Enligt inskrivnings¬myndig¬heten Registradores nya rapport som publicerades på måndagen ökar antal bostadstransaktioner i landet med 33 procent under tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet. Dock är det en minskning med 17 procent jämfört med tredje kvartalet 2019.

Under tredje kvartalet ökade även antal utländska köp (11.400) med 28 procent jämfört med andra kvartalet och antal köp av svenskar (510) ökade med 32 procent.

- Intresset för att köpa bostad i Spanien finns verkligen kvar, inte minst hos svenskar. De lättade restriktionerna under sommaren gjorde att fler affärer kunde genomföras. Nu stramas det till viss del åt igen vilket kommer att påverka marknaden. Men det görs affärer och vi har ställt om till att göra mer på distans, bland annat digitala visningar, säger Martin Posch, affärsområdeschef för Fastighetsbyrån Utland.

Den nya statistiken visar även att bostadspriserna är stabila. Priserna är stillastående under tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet och har stigit något, 0,83 procent, jämfört med tredje kvartalet 2019.

- Hittills ser vi inte det prisras som många har förutspått. Det är snarare en långsam avmattning vi ser efter att priserna gått upp något innan pandemin. Däremot kan man se att efterfrågan förändrats en aning. Likt utvecklingen i Sverige prioriterar fler större ytor och uteplatser och centrala lägen har fått en något lägre prioritet, fortsätter Martin Posch.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255