Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-11-02

Inga störningar i resandet mellan Skandinavien och Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2020-11-02

Spaniens beslut i förra veckan om att införa perimeterkarantän med förbud för in- och utresa till regioner, provinser och kommuner skapade stor oro bland svenskar som hade bokat resa till Spanien. På sociala nätverk rasade debatterna över vad som gällde.

Vad Svenska Magasinet erfar har det inte förekommit några störningar i resandet mellan Skandinavien och Spanien. Som vi skrev i fredags så begränsas inte inresande med flyg från andra länder eftersom den fria rörligheten inom Schengen inte får förhindras.

Som inresande med flyg till Spanien är det viktigt att du har hälsodeklaration ifylld, vilket myndigheterna kräver. Något som Svenska Magasinet tidigare har betonat vid flera tillfällen.

Att just hälsodeklarationen är korrekt ifylld är oerhört viktigt, vilket de betonar som redaktionen varit i kontakt med.

”Kom med flyg från Stockholm i kväll (läs igår kväll). Inget som helst problem. Har man bara gjort hälsodeklarationen och har papper eller appen i telefonen glider man igenom helt utan problem. I min hälsodeklaration framgick att jag skulle på semester här i Spanien i min lägenhet” säger en svensk resenär i ett skrivet meddelande till Svenska Magasinet.

Även golfturister från Sverige anlände till Málaga flygplats under söndagen utan problem.

Även EU:s ledare har betonat att de vill att gränserna inom unionen hålls öppna. Trots att många länder brottas med ökad smittspridning. Något som kommissionens ordförande Ursula von der Leyen meddelade. Samtidigt betonade hon att EU avråder från icke nödvändiga resor.

Det är dock mycket viktigt att uppdatera sig kring vilka restriktioner som gäller i den region man ska resa till. Inte minst då restriktionerna kan ändras med kort varsel.

Perimeterkarantän innebär också att du inte kan passera en kommun, provins- eller regiongräns. Det gäller att vara informerad vad som gäller på resans slutmål.

Även transit via Madrid (flyg, tåg, väg) till andra delar av Spanien är tillåten. Om du landar på Madrids flygplats kan du resa vidare.

Vid flygresa till Spanien ska en hälsodeklaration fyllas i. Se mer information från det spanska hälsoministeriet. Blanketten hittar du här.

Läs mer: 40 miljoner spanjorer i perimeterkarantän

För snabbast uppdatering följ Svenska Magasinets Twitterkonto

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255