Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-10-29

Flera regioner inför perimeterkarantän

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2020-10-29

Flera regioner i Spanien som Andalusien, Castilla y León, Castilla-La Mancha och Madrid har infört perimeterkarantän fram till 9 november. Spaniens hälsodepartement och de autonoma regionerna har fastställt en guide som delar in regionerna i olika risknivåer, låg, medium, hög och mycket hög, beroende på smittspridningen.

Regionerna har infört begränsade öppettider för barer, restauranger och andra nöjeslokaler. I Andalusien stänger dessa klockan 22.30.

Det är även begränsningar av antalet personer i affärer, restauranger, barer och andra lokaler, för folksamlingar vid ceremonier som bröllop, dop och begravningar.

Förbud om att samlas i grupper större än 6 personer om man inte är samboende.

Sedan i söndags råder utegångsförbud nattetid mellan 23.00 och 06.00 i hela landet utom på Kanarieöarna. Regionerna har möjlighet att tillämpa en timmes flexibilitet, vilket innebär att förbudet kan träda i kraft från 22:00 till 00:00 och sluta mellan 05:00 och 07:00.

Exempelvis Valenciaregionen har utegångsförbud mellan midnatt och 06 medan Andalusien har det mellan klockan 23 och 06.

Från och med den 9 november kommer beslut om nattliga utegångsförbud att fattas på regional nivå.

De Covid-relaterade reglerna varierar därmed i olika delar av landet. Bestämmelserna kan ändras med kort varsel och resenärer uppmanas att hålla sig informerade om den lokala situationen på resmålet via lokala myndigheter.

Transit via Madrid (flyg, tåg, väg) till andra delar av Spanien är tillåten. Om du landar på Madrids flygplats kan du resa vidare till ett område utan restriktioner.

Flera regioner i Spanien som Andalusien har infört en perimeterkarantän från fredag, d.v.s. förbud för in- och utresa till området om man inte har särskilda skäl såsom arbete, skola, vård, bankärenden, förnyelse av pass/ID handlingar och force majeure.

Inresande med flyg från andra länder begränsas inte eftersom den fria rörligheten inom Schengen inte får förhindras. Det betyder att svenska turister som planerar att resa till Solkusten eller andra destinationer i Spanien kan gör det.

I flera regioner har även enskilda provinser eller kommuner försatts med perimeterkarantän. I Andalusien gäller det provinserna Sevilla, Jaén och Granada samt i 449 kommuner.

I provinsen Málaga gäller det vårddistriktet La Vega, det vill säga i Antequeraområdet.

Här är kommunerna i provinsen Málaga som isoleras: Alameda, Almargen, Antequera, Archidona, Campillos, Cañete la Real, Cuevas Bajas, Cuevas de San Marcos, Fuente de Piedra, Humilladero, Mollina, Sierra de yeguas, Teba, Valle de Abdalajís, Villanueva de Algaidas, Villanueva de la Concepción, Villanueva de Tapia, Villanueva del Rosario och Villanueva del Trabuco.

För tillfället gäller perimeterkarantänen för/inom följande regioner: Andalusien, Asturias, Aragón, Baskien, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja, Murcia och Navarra.

Andra regioner som kan komma att införa ytterligare åtgärder.

Madrid-regionen kommer att införa perimeterkarantän de två första helgerna i november inkl. fredag och måndag kring dessa helger.

Kanarieöarna kommer inom kort att bestämma om ett negativt covid-19-test, utfärdat mellan 48 och 72 timmar före ankomst , kan komma att krävas.

På torsdagen framträdde Kataloniens vicepresident Pere Aragonés och meddelade att regionen inför perimeterkarantän under 15 dagar från i morgon fredag. Perimeterkarantän införs även i kommunerna från fredag morgon klockan 6 till måndag morgon klockan 6.

Icke nödvändiga butiker, teatrar, gym och biografer kommer att stängas och aktiviteter utanför skoltid ställs in.

- Situationen är mycket oroande i Katalonien, säger Pere Aragonés.

För snabbast uppdatering följ Svenska Magasinets Twitterkonto

Sveriges ambassad i Madrid Twitterkonto för krissituationer i Spanien

Läs mer på webbplatsen för Sveriges ambassad i Madrid

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255