Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-10-27

Andalusien planerar stänga gränsen till långhelgen

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2020-10-27

Andalusiens planerar att stänga gränsen till långhelgen med Alla helgons dag eller Todos los Santos. Det sa regionens president Juanma Moreno när han medverkade hos Carlos Herrera i radiokanalen Cope i morse.

Ett slutgiltigt besked väntas lite senare efter att Juanma Moreno rådgjort med regionens hälsoexperter. Men det var en pessimistisk regionpresident som framträdde i radiokanalen Cope på tisdagsmorgonen.

- Jag är uppriktig idag, uppgifterna från i morse om antalet inlagda på sjukhus och vid intensivvårdsavdelningarna bekymrar mig. Det får mig att tänka; det är ingen bra tid för ett flöde av besökare och turister till regionen.

På söndag är det Alla helgons dag i Spanien. När en helgdag hamnar på en söndag blir även måndagen en helgdag. Det gör att helgen som kommer blir en långhelg.

- Idag är jag pessimistisk till om vi kan hålla gränserna till Andalusien öppna till helgen.

Moreno betonar att i morgon onsdag kommer ett möte att hållas tillsammansd med expertkommittén. Därefter tas ett slutgiltigt besked.

I så fall ansluter sig Andalusien till fem andra regioner som infört stängda gränser, något som Svenska Magasinet berättade om igår. Det gäller La Rioja, Navarra, Asturien, Aragonien och delvis Baskien.

Juanma Moreno sa också vid intervjun i morse på radiokanalen Cope att regionmyndigheterna väntas ändra på utegångsförbudet som ska gälla från midnatt till klockan 6 i vissa provinser. Detta efter att hotell, bar –och restaurangägare har bett om en extra timme öppet på kvällen.

Vilka provinser som får en timmes längre öppettider blir är ännu inte klart.

- Det gäller att hitta balansen mellan att skydda medborgarnas hälsa och ekonomin.

De senaste åtta dagarna har antalet covid-19-patienter på sjukhusen i provinsen Málaga ökat med 38,41 procent. Måndagen den 19 oktober var 164 inlagda. Igår 227. Trots det är situationen bättre på Solkusten än i övriga Andalusien där antalet inlagda på sjukhus ökat med 53,29 procent de senaste åtta dagarna.

Av 100 personer som smittas i coronaviruset SARS-CoV-2 är det mellan 10 och 15 som behöver sjukhusvård. Av den orsaken är det viktigt att reducera kontakterna när nu smittan tilltar.

I genomsnitt ligger varje patient åtta dagar inlagd. Det är tre dagar färre i genomsnitt jämfört med i våras. Det skriver Diario SUR:s sjukvårdsreporter Ángel Escalera i dagens tidning.

I Andalusien vårdas i nuläget 2.708 patienter för coronavirus vilket är det högsta antalet hittills som registrerats sedan den 30 mars.

Regeringschefen Pedro Sánchez har på tisdagen meddelat att det blir regionerna själva som frivilligt avgör om utegångsförbud ska tillämpas efter den 9 november. Spanien har utlyst nationellt nödläge fram till dess.

Men avsikten är att det ska gälla fram till 9 maj 2021.

För snabbaste uppdatering följ vårt Twitterkonto @SvenskaMagasinet
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255