Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-10-23

Seat bygger batterilaboratorium i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Jonny Erixon
2020-10-23

Den spanska biltillverkaren investerar mer än sju miljoner euro i laboratoriet som kallas ”Test Center Energy” vid fabriken i Martorell strax väster om Barcelona, men detta är bara en del av ett nyligen annonserat investeringsprogram på totalt fem miljarder euro.

Bygget av batterilaboratoriet har redan startat och byggnaden som blir på 1.500 kvadratmeter skall stå färdig i april 2021. Där kommer det att bli möjligt att testa olika energisystem för el- och hybridfordon. Med en testkapacitet på upp till 1,3 megawatt blir detta enligt Seat ett banbrytande batterilaboratorium i Spanien.

Den innehåller olika testområden där celler med litiumjonteknik, mellan- och högspänningsbatterier och olika laddare för elfordon kan testas. Dessutom finns flera klimatkammare för att testa batterierna och modulerna under extrema temperaturförhållanden. "Betydande steg mot elektrifiering för Seat".

Tester på elfordon kan sedan utföras i en specialutrustad verkstad som är avsedd för upp till sex fordon samtidigt. Där kan olika tester relaterade till energisystemets prestanda, funktionssäkerhet och integrering av funktioner utföras.

Werner Tietz, Seat styrelseledamot, säger: ”Vi är glada att kunna meddela startskottet för detta projekt. Byggandet av detta unika nya Test Center Energy i Spanien är ett viktigt steg mot elektrifiering för Seat. Det nya batterilaboratoriet kommer att göra det möjligt för oss att själva utveckla energisystemen för framtida hybrid- och elfordon och därmed främja en utvidgning av hållbar elektrisk mobilitet. "

Seats omställning till el:

Biltillverkaren genomgår för närvarande en förändring mot elektrifiering av företaget och dess varumärken. Seat och Cupra kommer att lansera fem nya elektriska och plug-in hybridmodeller under 2020 och 2021, som kommer att läggas till den elektriska versionen av Seat Mii som finns i handeln. Leon-familjen kommer att ha plug-in hybridelektriska modeller under varumärket Seat och Cupra, tillverkade i Martorell; Seat Tarraco kommer att ha en PHEV-version och Cupra Formentor, den första modellen som designats och utvecklats för varumärket Cupra, kommer också att ha plug-in hybridelektriska varianter, som kommer att tillverkas i Martorell. Dessutom kommer Cupra el-Born att gå med i Seat Mii electric som företagets andra helelektriska fordon.

Relaterad artikel:
Volvo och Iberdrola inleder samarbete i Spanien.

Bildtext: Batterilaboratoriet, foto: Seat.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255