Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-10-19

Vildsvin sprider sig utan kontroll

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Ola Josefsson
2020-10-19

Residenta utlänningar som ger mat pekas ut som ett av problemen till att vildsvin och vietnamesiska hängbukssvin plus en korsning mellan vildsvin och hängbukssvin översvämmar Solkusten. Det råder brist på kontrollåtgärder och djuren finner ett överflöd av mat och vatten i trädgårdar och bostadsområden.

Allt fler klagomål strömmar in där djuren ödelägger privata trädgårdar, attackerar människor i trädgårdar och parker samt orsakar trafikolyckor. Vildsvin och vietnamesiska hängbukssvin som är en ras av tamsvin från Vietnam är ett allt större växande problem på Costa del Sol.

Mijas, Marbella och Benahavís är värst drabbat skriver Diario SUR som i måndagstidningen ägnar en större artikel åt problemet. Djuren hittar mat bland soporna. Även invånare och främst residenta utlänningar bidrar till problemet genom att ge dem mat.

Mijas kommun har satt upp plakat med information om att det är förbjudet att mata vildsvin enligt artikel 86 i den kommunala ordningslagen.

Brist på kontrollåtgärder och naturliga rovdjur gör att antalet ökar.

Problemet är störst i Mijas och främst i La Cala de Mijas utmed avenida del Limonar och La Noria. På sociala nätverk laddas det upp bilder och filmer av invånare som drabbats av vildsvin och vietnamesiska hängbukssvin.

Föräldrar oroas över sina barn på grund av det växande antalet vildsvin som rör sig nära en skola i El Chaparral. Djuren bidrar även till trafikolyckor mellan Mijas och Fuengirola samt Cerros del Águila.

Det har även kommit in klagomål om att residenta utlänningar matar djuren vilket gör att de uppehåller sig i området och fler ansluter.

I vissa kommuner som Marbella har kommit satt ut burar och använt sig av bågskyttar för att komma till rätta med problemet. Det rör främst områden som Bello Horizonte, Xarblanca, Puerto Rico, Lomas del Pozuelo och Elviria som drabbas av invasioner av vildsvin dagligen.
 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255