Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2020-10-02

Konvertera förbränningsbilen till el-bil på 48 timmar

Svenska Magasinet i Spanien
Dela med
Jonny Erixon
2020-10-02

För ett pris på 4.000 euro och efter bara två dagars arbete har en förare i Spanien kunnat få en el-bil utan att behöva byta sin befintliga bil, konceptet har nyligen presenterats i Málaga.

Det är ett projekt som har tagits fram av ”El Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos de Telecomunicaciones (COITT)”. Det presenterades på forumet”Greencities & S-Moving 2020” som har avhållits på kongresspalatset i Málaga mellan den 30 september och 1 oktober.

Det är den första förbränningsbilen som helt omvandlats till el av ett team av ingenjörer från COITT V2X-gruppen under ledning av Pablo Escapa, de har arbetat i fyra månader och bilen visades för första gången i Málaga skriver den spanska tidningen La Opinión de Málaga.

”Det är en dieselbil som har konverterats på så sätt att dieselmotorn har tagits bort och en elmotor monterats in, bränsletanken har avlägsnats och ersatts med batterier” förklarar Paco Jaén från COITT.

Den största fördelen med initiativet är "att kunna återanvända våra tekniskt uppdaterade fordon, men som mer hållbara och miljövänliga fordon". En annan fördel som prototypen erbjuder är att "tekniskt uppdatera fordon genom att lägga till funktioner, till exempel för att bli autonoma, samt minska deras utsläpp till 0" säger Pablo Escapa.

Projektet har haft en budget på 10.000 euro och har finansierats i sin helhet av ”Colegio Oficial de Ingenieros Técnicos de Telecomunicaciones (COITT)”. ”Avsikten med projektet är att alla skall kunna konvertera en bil för endast 4.000 euro”, tillägger Jaén. Målet för gruppen av ingenjörer var att fordonets ombyggnad inte skulle behöva ta mer än två dagar och de har till och med förhoppningar om att kunna pressa tiden till 8 timmars arbete. Den prototyp som de nu har byggt har en räckvidd på 200 km. Projektet är pågående och bilen skall utvecklas för längre autonomi och den skall bli cybersäker och passa in i den kommande Unece GRVA WP29-förordningen.

Bildtext: Den konverterade bilen.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255